diumenge, 10 de febrer del 2008

La meva experiència amb RSS (activitat 4)

He aconseguit subscriure'm a tres canals des del blog, no sense petites dificultats. Quan em demanava la URL del flux d'actualització, jo donava directament la URL del lloc (p. ex. www.elpais.es) i no, el que havia de fer és donar la URL del canal RSS relacionat amb la pàgina (o del canal RSS de la secció del diari, en el cas de "El País").

Hi ha un "truc" ben fàcil que és clicar a la famosa icona taronja que, en el cas de Mozilla, surt a la dreta de la barra de navegació de la web que t'interessi (a explorer surt a la barra d'eines). Des d'allà et dirigeix a la pàgina de subscripció, senzillament a Blogger hauràs de posar la URL que t'apareix. En el cas de les pàgines que tenen sindicació RSS, he vist que pots fer la subscripció automàtica a la teva pàgina d'inici de Google i Yahoo i a Bloglines, però no a blogger, cosa que m'ha estranyat, perquè blogger és de google... tot i que he recordat que fa blogger fa servir Atom, serà potser per això???

A "El País" ho tenen molt ben fet. Has d'anar avall de tot de la pàgina i clicar a la icona taronja RSS que surt avall de tot de la pàgina. Des d'allà accedeixes a una pàgina que et permet subscriure't als diferents canals RSS de El País. Realment és molt útil perquè et pots subscriure només a les seccions que t'interessin.

La veritat és que la meva primera experiència amb la sindicació de continguts va començar fa unes setmanes a través d'iGoogle, la pàgina d'inici personal de Google. Des d'allà és molt fàcil agregar continguts, no només feeds RSS, sinó també múltiples gadgets, informació metereològica, barres de cerca (com la de wikipedia), vídeos de youtube... Realment us ho recomano a tots.

Pel que fa al RSS, doncs bé, el principal avantatge que veig és poder tenir en un sol cop d'ull la informació que t'interessa sense haver d'anar cada vegada a la pàgina web. Cosa especialment útil en cas d'informació "d'última hora" com ofertes de feina, cotitzacions de borsa... Suposarà això, a la llarga, la desaparició dels "favorits" del navegador?

1 comentari:

El canari encara canta ha dit...

"La desaparició dels favorits del navegador"? Ja han desaparegut! Del.icio.us els ha acabat! Ja ho veuràs, ja! :-)
Guifré.